Трима души са карали компактен автомобил в Герика, Малайзия. Този ден

...
Трима души са карали компактен автомобил в Герика, Малайзия. Този ден
Коментари Харесай

Вбесиха се! Женски слонове разбиха на парчета кола, която блъсна бебето им

Трима души са карали стилен автомобил в Герика, Малайзия. Този ден било дъждовно и мъгливо и по тази причина водачът на завоя на основната автомагистрала не забелязал дребното слонче, което изтичало на пътя. В резултат на това колата блъска дребното и то пада. Но това, което се случва по-късно, изненада учените.

След пътния случай слоновете отприщиха целия си яд върху колата: животните безусловно нападнаха колата, защитавайки слончето. В резултат на това пет възрастни слона счупиха страничните порти и прозорците на колата, пише Science Alert.

Все още не е ясно дали хората в колата са потърпевши. Според полицията в Герика обаче никой не е потърсил помощ. За благополучие след случая сваленото слонче съумя да се изправи и избяга от мястото на случая дружно с възрастните.

Според Джойс Пул, съосновател на организацията с нестопанска цел за проучване и отбрана на слоновете Elephant Voices, тази реакция е изненадала откривателите, само че е посочила, че те са доста прочувствени и са подготвени на всичко, с цел да защитят себе си и дребните си. Активистите за правата на животните също по този начин показват, че това държание на слоновете е елементарно да се съпостави с човешкото, тъкмо както всеки от нас би бил гневен, в случай че това се случи на нашето семейство.

Екологът по дивата природа Джойс Пул сподели, че е изненадващо, само че държанието на слоновете надали е „ нетипично “. Факт е, че учените към този момент знаят, че слоновете са мощно обществени и прочувствени с високо равнище на отбрана - в действителност те живеят в тясно сплотени фамилии.

Имайте поради, че слоновете живеят в матриархално общество и женските прекарват целия си живот с майките, бабите и сестрите си. Следователно те евентуално усещат, че член на фамилията им е в заплаха и по тази причина се сплотяват като една мощ, с цел да защитят роднината.

Когато хора или други животни заплашват член на глутницата, стадото образува това, което откривателите назовават ​​„ коалиция “ и по-късно идва на помощ като единица, с цел да нападна и да даде урок на агресора, сподели Пул.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР